Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Vrijdag 03.02.2017: Meer oefenmateriaal voor beroepsklassen in Atjoni

Leraar Steve Jeroe wil ook dit schooljaar zijn leerlingen van het eerste jaar lager Beroeps Onderwijs aan in Atjoni het werk zetten. Daartoe hebben ze oefenmateriaal nodig. Elke klas deelt hij in in 4 groepen van 4 à 5 leerlingen. Over de toonbank gingen o.a. Pvc-buizen voor lessen sanitair; schuurpapier, soorten boren, timmermanspotloden en planken in soemaroeba- en basralocushout voor lessen houtbewerking, plamuur, stopverf, kwasten, gallons verf voor de lessen schildertechnieken. Steve wil ook starten met 'landbouwtechnieken'. Daarom werden ook al inzaaibakjes aangekocht.

Steve bleef netjes binnen het VSB budget: €499,20 .    

Donderdag 02.02.2017: inkopen voor S.O. klasjes in Moengo en Paramaribo en voor PI.klasje in Brokopondo


Mevrouw Ilse van het Pedologisch Instituut (links) en Juf Roos (onder) van het klasje voor kleuters met ASS-indicatie in de wijk Maretraite van Paramaribo hadden op voorhand een lijstje samengesteld met benodigdheden voor de drie klasjes samen. Van die 10u tot 11.30u wikten en wogen ze samen met Veerle en Willy het aanbod in dè winkel bij uitstek: de Bayrouthbazar. Vouwpapier, lijm, verf, breiwol, tekenblaadjes, boetseerklei, kopiepapier , etalagekarton ... alles werd netjes geteld en ingepakt. Dat de zaakvoerster nog 20% reductie gaf, was mooi meegenomen.

Daarmee hebben deze 3 klasjes nu speel- en leermateriaal waarop ze reeds sinds het begin van het schooljaar op 1.10.2016 tevergeefs op wachtten. Kostprijs: €212,5 . 

Vrijdag 27.01.2017: de werken zijn gestart!


De renovatiewerken in het internaat van de scholencampus in Atjoni zijn gestart. Aannemer Hein Paulus begon aan de klus: het sanitair volledig opknappen, vloeren verleggen, aansluitingen herleggen, septische put aansluiten ...

Binnenkort gedaan met stank en schimmel!

'Een leefbaar en aangenaam internaat' is het doel van dit VSB-project.

Vrijdag 20.01.2017: internaat luidt noodklok


Dana Paulus komt Veerle en Willy opzoeken in Paramaribo om samen met de aannemer de renovatiewerken te bespreken in het internaat. Het sanitair moet bijna volledig vervangen worden zodat schimmel en stank verdwijnen.

Tijdens het gesprek vertelt Dana ook over de precaire voedselbedeling voor de 20 internen. Hun maal bestaat uit een boterham en een bord rijst met pompoen van eigen kweek. Geld voor gevarieerd voedsel is er niet.


VSB sprong dadelijk bij om de eerste weken ook vis of vlees te kunnen aanbieden. 

14.08.2016: Kraam op Nova Mondo in Eeklo


Veel volk, gelokt door accordeon van Jan Rigo. Leuke babbels met gulle Eeklonaars. Winnaars van de quiz zijn 2 leerlingen die enkele weken terug de Suriname sessie meemaakten op hun basisschool. Proficiat Hann en Haldan.

12.07.2016: Leuk marktkraam op avondmarkt in Adegem


En toen hield de regen op ... Een mooie zomeravond werd het alsnog op Adegemse avondmarkt. Veel interesse voor ons kraam en een Surinaamse die met de hoofdprijs naar huis mag!

02.06.2016: Uitwisseling Paramaribo - Gentbrugge


Het St. Gregorius Instituut in Gentbrugge wil zijn sinds jaren opgebouwde expertise rond kinderen met autisme delen met het Pedologisch Instituut in Suriname dat o.a. een school voor buitengewoon basisonderwijs begeleidt in de wijk Ma Retraite in Paramaribo. Deze school is sinds maart 2016 een kleuterklas voor ASS-kinderen opgestart en wil graag ondersteuning.

VSB regelde deze 'scholenband'.

21.05.2016 VSB op Gents Feria Mundial


De markt is goed geweest: vele bekenden ontmoet, enkele nieuwe gezichten, vele folders uitgedeeld en 1 paar vriendinnen gelukkig gemaakt met een etentje in Faya Lobi, het Gentse Surinaams restaurant.

Samen losten ze 14 vragen na mekaar juist op!

14.05.2016 VSB op Ninomundo


Ninove heeft zijn alternatieve wereldmarkt. VSB had er een stand met het vragenrad als trekpleister.

22 mensen draaiden aan het wieleke en mochten met een theelichtje naar huis.

0